50'lerden 90'lara Vintage Gelinlik Modelleri

50'lerden 90'lara Vintage Gelinlik Modelleri

Vintage gelinlik modelleri, geçmişten günümüze olan modellere yeni tarzların eklenmesiyle uyarlanan gelinlikler. Geçmişe ve sadeliğe duyulan özlemle beraber gelin adaylarının son dönemde en çok tercih ettiği gelinlik modelleri arasında vintage tarzı gelinlikler var. Fransız dantel detayları, kendinden işlemeli kumaşlar, ipek saten gelinliklere bakıp dünyaca ünlü moda ikonlarının giydiği gelinliklere hayranlık duyuyor, kendi düğününü aynı romantizmde hayal ediyorsan ve geçmişten bugüne vintage gelinlikleri inceleyip bir tercih yapmak istiyorsan Oleg Cassini ‘nin hazırladığı nostaljik gelinlikler yazısını beraber inceleyelim.

1950’li Yılların Gelinlik Modelleri

Audrey Hepburn’ü her zaman ikonikleşmiş zamansız stiliyle hatırlayacağız. Yıllar geçse de üstünden bugün hala dünyada ki birçok kadına ilham olduğu bir gerçek. 1950 yıllarının gelinlik modasına kendine has tarz ve stiliyle öncülük etmişti. Düğününde giydiği kısa vintage gelinliği ise hala bir çok gelin adayı tarafından tercih ediliyor. Siz de kendinize feminen ve romantik bir stil yaratabilirsiniz. Kısa vintage gelinliklerde ise en çok dikkat edilmesi gereken şey doğru ayakkabı seçimi olacaktır, önünde bantları olan dansçı ayakkabılarının en çok yakışan model olduğunu söyleyebiliriz.

1960’lı Yılların Gelinlik Modelleri

Vintage gelinlik modellerini incelediğimizde aslında her zaman karşımıza çıkan şey inanılmaz detaylar! Kendinden işlemeli kumaşlar ve romantik danteller 60’lar gelinliklerinin vazgeçilmezleri arasında. Eğer sen de tarihi temalı bir düğün düşünüyorsan, 1960’lı yılların gelinlik modellerinde olduğu gibi işlemeli kumaşlı gelinlikler ve dantelli modelleri tercih edebilirsin. Son yıllarda yeniden moda olan balon kollu gelinlik modelleri ve dantelleriyle adeta geçmişe romantik bir yolculuk yapabilirsin.

1970’li Yılların Gelinlik Modelleri

Gelinliğinde aynı anda hem sadelik hem gösteriş arıyorsan 1970’li yılların eski tarz gelinlik modelleri tam sana göre demektir. Vintage gelinliklerin neredeyse tamamında kullanılan danteller hala cazibesini yitirmedi ve uzun yıllarda yerini koruyacak. 1970’li yılların gelinlik modellerine baktığımızda uzun kolları, dik yakalar, saten ipek karşımı kumaşı ve dantel işlemeleri ile gelinliklerde mütevazi ama feminen bir silüet yaratıyor. Eski tarz gelinliklerde duvak seçimi de çok büyük önem taşıyor ister gelinliğinin dantelleriyle uyumlu bir dantel duvak takabilir ya da hafif olmasını istersen tül tercih edebilirsin.

1980’lerde Gelinlik Modelleri

Her gelinin düğününde giyeceği gelinlik hayali başkadır. Kimisi kabarık ve gösterişli etekler isterken kimisi daha sade gelinlikler tercih ediyor. Eskiden moda neyse onu giyen gelin adayları artık kendi stillerini kendileri oluşturuyor. 1980 gelinlik modellerine baktığımızda ise daha fazla dantel ve daha kabarık etekler görüyoruz. 1980’li yıllarda minimalizm artık geride kaldı. Eğer tercihiniz 80’lerin gelinlik modelleri ise eğlenceli fırfırlı yakalar, kat kat inen dantel etekler ile danslarınızla neşelenen unutulmaz bir düğün olacağını söyleyebiliriz.

Kendinizi 50’lerden 90’lara uzanan bu gelinlik modasına yakın hissediyorsanız Oleg Cassini’nin vintage gelinliklerine bir göz atmalısınız.

1990’lı Yıllarda Gelinlik Modelleri

Halihazırda geri bırakmış olduğumuz minimalizm 90’lı yıllarda da maximalizm olarak etkisini devam ettiriyor. Kısaca süsleme akımı diyebileceğimiz maksimalist dokunuşlarda, bel oyuntusundan aşağı inen etekleri daha kabarık tasarlanıyor ve balon kol gelinlikler hemen göze çarpan iddialı stiller arasında yer alıyor. 1990’ların kadınları adeta kendine güvenen ve gösterişli kadınlar olarak akıllarda kalıyor. 90’lı yılların gösterişli gelinlikleriyle sizde kendinize güvenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Kendinizi 50’lerden 90’lara uzanan bu gelinlik modasına yakın hissediyorsanız Oleg Cassini’nin vintage gelinliklerine bir göz atmalısınız.