Uzun Abiye Nasıl Giyilir? Uzun Abiye Giyim Rehberi

Uzun Abiye Nasıl Giyilir? Uzun Abiye Giyim Rehberi

Düğünler, davetler, mezuniyetler, nişan törenleri ve mutlu anların paylaşıldığı tüm kutlamalar hayatımızda büyük önem taşımaktadır. Günlük rutinimizden çıkıp özenle hazırlandığımız bu davetlerde güzel ve kusursuz gözükmek özellikle biz kadınlar için çok önemlidir. Giyeceğimiz kıyafeti çok öncesinden düşünmeye başlarız. Ortama, mekana ve konsepte en uygun olan elbiseyi bulmak özellikle de kendimizi içinde en güzel hissedeceğimiz modeli seçmek için çaba harcarız. Bazen uzun abiye konsepte uygun olurken bazen de kısa bir elbise tercih etmemiz gerekebilir. Kısa elbiseler günlük hayatımızda daha çok yer alsa da uzun abiye modelleri her zaman giydiğimiz tarzda elbiseler değildir. Uzun abiye elbise giymek her zaman kendimizi çok özel belki de bir prenses gibi hissetmemizi sağlar. Peki kendimizi bu kadar iyi hissettiren uzun abiye nasıl giyilir, nasıl kombinlenir diye aklında sorular oluştu mu? Çok sık giymeye alışık olmadığımız uzun abiyeleri giyerken ve seçerken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır ve bu detaylar senin mükemmel ve kusursuz gözükmeni sağlayacaktır. Hadi o zaman gel uzun abiye giyerken dikkat edilmesi gereken konulara birlikte bakalım.

Uzun Abiyeyi Kimler Tercih Etmeli?

Kıyafetlerimiz içinde özel bir yere sahip olan uzun abiye elbiseler, gösterişli ve şık tarzlarından dolayı daha çok düğünlerde, nişan törenlerinde ve bazen mezuniyet ve yılbaşında tercih edilebilir. Özellikle bir düğüne ev sahipliği yapıyorsan uzun abiye ilk tercihin olmalıdır diyebiliriz. Konsepte göre ışıltılı ya da işlemeli kumaşlardan tasarlanmış ister kabarık, ister dar kesime sahip uzun abiye modelleri seni misafirlerden bir adım öne taşıyacaktır. Eğer bir kutlamaya davetli olarak katılacaksan yine konsepte göre uzun abiye tercih etmen gerekebilir. Katılacağın düğün ya da davet salon ortamında gerçekleşen şık ve gösterişli bir konsepte sahip ise ister parlak dokulu saten kumaştan ya da ışıltılı payetler ile tasarlanmış uzun abiye tercih edebilirsin. Lise ve üniversite mezuniyetlerinde de uzun abiyeler tercih edilebilir. Genelde bahar ve yaz aylarında gerçekleşen mezuniyetlere uçuş uçuş eteklere sahip şifon uzun abiyeler çok yakışmaktadır. Ayrıca giyeceğin uzun abiyenin vücut tipine uygun olmasına dikkat etmen gerekmektedir. Elma ya da armut vücut tipine sahipsen daha çok A kesim eteklere sahip modeller tercih edebilirsin. Armut tipi vücutlarda omuzlar daha dar olduğu için omuz ve basen orantısını daha iyi gösterecek yaka tiplerini denemeni öneririz. Kum saat vücut tipleri ise balık yada dar modelleri rahatlıkla tercih edebilirler.

Uzun Abiye Elbise Boyu Nasıl Olmalı?

Uzun abiyen ile kusursuz gözükmen için dikkat etmen gereken bir diğer konu ise elbisenin etek boyu olacaktır. Birçok kişi katılacağı davetten önce uzun abiye etek boyu nasıl olmalı sorusunu sormaktadır. Giyeceğin uzun abiyenin etek boyuna karar verirken kararını etkileyen bir çok kriter bulunmaktadır. İlk olarak vücut tipine ve boyuna uygun olacak uzunlukta bir abiye seçmen gerekmektedir. Ayrıca elbisenin modeli, kumaşı abiyenin boyunu etkileyecektir. Bir diğer konu ise davetin konsepti ve davetin gerçekleştiği mekan olacaktır. Kısa boylu olduğunu düşünüyorsan seçeceğin uzun abiyenin boyu mutlaka yere sıfır olmalıdır. Bilek hizasında biten uzun abiyeler seni daha kısa gösterebilir. Davetin yapıldığı mekan topuklu ayakkabı ile rahat yürümeniz için müsaitse, abiyenin altına dolgu ya da platform topuklu abiye ayakkabı tercih edebilirsin. Ayrıca elbisenin etek boyu provasına giyeceğin ayakkabı ile birlikte gitmeni tavsiye ederiz. Etek boyunun istenilenden biraz uzun ya da kısa olması hoş olmayan görüntüler yaratabilir. Boyunun uzun olduğunu düşünüyorsan elbisenin modeline göre yere sıfır ya da bilek boyunda bir abiye tercih edebilirsin. Önemli olan uzun abiyenin ön boyunun yerde yığılma yapmaması. Böyle bir durum yürürken eteğin üstüne basıp düşmene sebep olabilir.

Uzun Abiye Üzerine Ne Giyilir?

Abiye elbisenin şıklığının tamamlayıcıları hiç kuşkusuz kullanacağın aksesuarların olacaktır. Ayakkabın, çantan ve takıların abiye elbisen ile uyum içinde olmalıdır. Doğru yapılmış kombinler abiye elbisenin içinde muhteşem gözükmeni sağlayacaktır. Ayrıca abiyenin üzerine giyeceğin ceket, şal ya da bolero görsel bütünlüğe yakışacak şekilde seçilmelidir. Soğuk günlerde gerçekleşen davetler her ne kadar kapalı mekanlarda gerçekleşse de davetin olacağı yere giderken üstünüze giyeceğiniz konusunda kararsız kalabilirsiniz. Son dönemlerde çok trend olan yapay kürkler seni sıcacık sarmalayacaktır. İster bolero ya da şal şeklinde istersen kısa ceket yada palto şeklinde kullanabileceğin yapay kürkler abiyenin şıklığına zenginlik katacaktır. Hafif serin olan bahar akşamlarında ise abiyene modernlik katacak deri ceket kullanabilirsin. Yaz akşamlarında ise abiyen ve aksesuarların ile uyumlu ince şallar sana romantik bir hava katacaktır.

Uzun Abiye İçine Ne Giyilir?

Uzun abiye içine giyeceğin iç çamaşırları abiyenin yaka ve etek şekline göre seçilmelidir. Straplez abiyeler bazen kendinden göğüs kaplı olabiliyor. Böyle bir durumda sütyen kullanmadan rahatlık straplez abiyeni giyebilirsin. Göğüs ölçüne göre dolgulu ya da dolgusuz ve askısız sütyenler, straplez modeller için uygun olacaktır. Göğüslerinin normalden büyük olduğunu düşünüyorsan askılı sütyen ile giyebileceğin abiyeleri seçmeni tavsiye ederiz. V yaka ya da kare yaka abiye modelleri senin için uygun olacaktır. Derin dekolteli modeller içine ise kendinden yapışkanlı göğüs kapları kullanabilirsin. Giyeceğin abiyenin kumaşı ince ve iç gösteriyorsa ten renginde iç etek kullanılabilir. Ayrıca abiyenin rengi çok açık ise yine ten renginde iç çamaşırları tercih etmeni tavsiye ederiz. Dar bir abiye giyeceksen ve basen, karın bölgenin daha ince gözükmesini istiyorsan toparlayıcı özelliğe sahip korseler ya da külotlar deneyebilirsin. Önemli olan giyeceğin iç çamaşırların abiyende iz yapmamasına dikkat etmen olacaktır.

Uzun Abiye Elbisenin Altına Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Uzun abiye elbiseler görsel olarak gösterişli ve şık oldukları için uzun abiye elbisenin altına giyilecek ayakkabı özenle seçilmeli ve şıklığını tamamlayacak bir stile sahip olmalıdır. Elbisenin modeline, rengine ve kumaşına uygun seçimler yapman kusursuz bir görüntüye sahip olmanı sağlayacaktır. Abiye elbiselerde en çok tercih edilen renklerin başında siyah renk gelmektedir ve birçok kişi siyah uzun abiye elbise altına ne renk ayakkabı giyilir konusunda kararsız kalabiliyor. Siyah bir çok renkle uyum içinde olabilen bir renktir ve bu yüzden siyah abiye ile sadece siyah ayakkabı giyilir diye düşünmemek lazım. Kullanacağınız aksesuarlar ve çantanız ile aynı renkte bir ayakkabı da çok şık bir kombin yaratacaktır. Aksesuarlarınız altın renginde ise yine altın rengi bir ayakkabı ve çanta çok şık olacaktır. Siyah abiye ile uyumlu olacak diğer ayakkabı renkleri ise gümüş, bronz, kırmızı, pembe yada fuşya diyebiliriz. Ayakkabınızın topuk boyu senin boyun ile doğru orantılı olarak seçilmesi gerekse de eğer aşırı uzun boylu değilse ince ya da dolgu topuklu, ince bantlı ayakkabılar uzun abiyelere çık yakışmaktadır. Giyeceğin uzun abiye eğer çok işlemeli ve ışıltılı ise ayakkabını daha sade seçmeni tavsiye ederiz. Aynı şeklide uzun abiyen çok sade bir kumaştan ise görüntüne ışıltı katmak için ayakkabını ışıltılı taşlı modellerden seçebilirsin. Burada dikkat etmen gereken, uzun abiyenin eteklerinin ayakkabının işlemelerine takılmaması olmalıdır.

Uzun Abiye Elbise Nereden Alınır?

En özel günler ve davetlerde tercih edilen uzun abiye elbiseler şıklıkları ve farklı tasarımları ile bu sezonda da göz kamaştırmaya devam ediyor. Günümüz trendlerini özgün tasarımlara dönüştüren Oleg Cassini her konsepte ve zevke hitap eden stiller yaratmaya devam ediyor. Işıltılı payetler, parlak dokulu satenler, yenilikçi danteller , bulut gibi tül kumaşlar Oleg Cassini’ nin başarılı tasarımcıları ve terzileri tarafından ince bir işçilikle davetlerin en şık elbiselerine dönüştürülüyor. Bu çok özel günlerde sende şıklığın ile bakışları üzerinde toplamak ve kusursuz gözükmek istiyorsan Oleg Cassini Mağazalarını ve Web Sitesini ziyaret etmeni tavsiye ederiz.