Oleg Cassini Gelinleri: Merve Tunçer'in Hikayesi

Oleg Cassini Gelinleri: Merve Tunçer'in Hikayesi

Hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza biri çıkar ve bütün umutsuzluklarınızı alıp götürür. Beş sene önce ‘sensiz olmaz’ diyerek işte böyle başladı bu hikaye…

Ne kadar süre sonra evlenmeye karar verdiniz?

Zaten en başından evlilik hayaliyle çıktık bu yola. Ama eğitim, iş hayatı gibi sebeplerden dolayı beşinci senemizde kavuşabildik bu hayalimize.

Evlilik teklifini nerede ve nasıl aldınız?

Evlilik teklifi konusunda alışılmışın dışına çıktık biz. Normalde evlenme teklifi edilir arkasından düğün tarihine karar verilir. Biz önce tarihimizi netleştirdik. Teklif en sona kaldı. J Düğün hazırlıkları için memleketimize gitmek üzere yola çıktık. Vardığımızda akşam için dışarı çıkma planı yaptık. Ben arkadaşlarımızla vakit geçireceğimizi düşünürken kendimi kumsalda güllerle donatılmış bir yolun başında buldum. Yolun sonunda da denizin kenarında bizim için kurulmuş olan bir masa. Balonlar, güller, müzik, karşınızda sevdiğiniz adam ve bu ana tanıklık eden yıldızlar. Tarifi edilemez çok özel bir andı benim için. İtiraf etmeliyim ki artık düğüne bir ay kaldığı için teklif beklemiyordum. Hiç beklemediğim bir anda yıldızların altında unutulmaz bir anı oldu bana.

Düğün tarihinden ne kadar zaman önce hazırlıklara başladınız?

Beş ay öncesinden hazırlıklara başlamıştık. Düğün tarihine karar verdikten bir ay sonra gelinliğimi aldım. En zor kısmı atlattığımız için (özellikle eşim gelinliğe bir günde karar verip almış olmamdan dolayı çok rahatlamıştı. J) beş ay hazırlıklar için yeterli oldu.

Hayalindeki Gelinlik Nasıldı?

Ben hep kır düğünü istiyordum. Gelinliğimin de kır düğünü konseptine uygun sade, kabarık olmayan, abartıdan uzak zarif bir gelinlik olmasını istedim. Hatta yıllar önce internette görüp çok beğendiğim bir gelinlik modelini telefonumda saklıyordum. O fotoğrafı unutarak Bursa Oleg Cassini’de denediğim beş gelinlik arasından seçerek aldım gelinliğimi. Daha sonra o fotoğrafı hatırlayıp açtığımda aldığım gelinlik ile çok benzediğini farkettim. Bu da ayrıca mutlu etmişti beni.

Gelin Makyajınızı Nasıl Yaptırdınız? Hangi renkleri tercih ettiniz?

Tabi ki gelinliğime uygun sade bir makyaj tercih ettim. Abartılı,simli gözler, kırmızı gibi canlı renkler benim tarzımla uyuşmadığı için renk tercihim pastel tonlardan yana oldu. Gözlerimi ön planda tutmayı tercih ettiğim için göz makyajında yoğun olmayan koyu tonlar; ruj olarak ise soft pembe tonları kullandık.

Gelin Saçınızı Nasıl Yaptırdınız? Neden böyle bir model tercih ettiniz?

Gelin saçımda örgülü sade bir topuz tercih ettim. Örgüyü kır düğünü temasına uygun olacağı için özellikle kullanmak istedim. Düğün günü çekim olacağı için de rahat etmek amacıyla topuz model seçtim.

Düğün fotoğrafçınızı ve fotoğraf çekim konseptinizi nasıl belirlediniz?

Düğün fotoğrafçımız ilkokuldan beri arkadaşım olan ve işini tutkuyla yapan Semih Özenen’di. Fotoğraf çekiminde rahat olmak, kasmadan poz verebilmek hem fotoğrafçı hem de çekilen için çok önemli. Biz bu açıdan şanslıydık oldukça rahat bir çekim gerçekleştirdik. Zaten aylar öncesinden Semih ile konseptle ilgili fikir alışverişinde bulunmuştuk. Çekimde özellikle deniz ve yeşillik ön planda olsun istiyordum. Herşey de olduğu gibi fotoğraflarda da doğallıktan yanaydım. Bu noktada Semih’in de çekim tarzıyla uyuştuğumuz için iki saat gibi kısa bir zamanda bu pozlar çıktı ortaya. Tabi ki bunda Semih’in yeteneğinin etkisi çok büyük. Gelinin nedimeleri olarak arkadaşlarımız da yanımızda olunca samimi pozlar yakalayabildik.

Hayalinizdeki düğün nasıldı?

Kır düğünü istediğimden bahsetmiştim. Ancak hep söylediğim bir şey vardı “düğünümde hiç oturmayacağım, hep dans edeceğim.” Dediğimi de yaptım. Biz eşimin ailesinin ve benim ailemin yaşadığı yer ayrı olduğu için iki düğün yaptık. İki düğünde de nerdeyse hiç oturmadan doyasıya dans ettik. Bu kadar eğlenebileceğimi tahmin etmemiştim. Aldığımız duyumlara göre misafirlerimiz de çok eğlenmiş. Sonuç olarak hayalimiz gerçek oldu diyebiliriz. 

Nelerden esinlendiniz?

Daha çok kendi zevkimize göre hareket ettik. Ancak sosyal medya da görüp beğendiğimiz fotoğraflardan da yardım aldık.

Düğün mekanını seçerken nelere dikkat ettiniz?

Önceliğimiz açık alana sahip bir mekan olmasıydı. Bunun haricinde mekan ile ilgili çok fazla  talebimiz olmadı. Bizim için önemli olan sevdiklerimizle bir arada güzel vakit geçirmekti.

Düğünün en heyecanlı anı neydi?

Herkes toplanmış pür dikkat dışarıda bizi bekliyor. Bütün gözler üzerimizde ve giriş müziği çalmaya başladı. Gelin odasında beklenen işte o birkaç dakika en heyecanlı anlardı.

Balayı için nereyi seçtiniz?

Tek bir yere bağlı kalıp bütün zamanı orada geçirmeyi sevmeyen bir çift olarak balayında Muğla’da gezip görülebilecek, her gün başka bir yeri keşfedebileceğimiz bir rota planladık.

Merve-Burak TUNÇER