Oleg Cassini Gelininin Doğallıktan Yana Düğünü

Oleg Cassini Gelininin Doğallıktan Yana Düğünü

Eylül ve Kutay Gündüz çifti, kendi hikayelerini zamanı akışına bırakarak yazan bir çift. İstanbul’dan başlayarak Bodrum’da evlilik teklifiyle sonuçlanan mutlu yıllarından ardından yeni hayatlarına başlamadan önce düğün fotoğrafçısı Nihal Ceylan’ın objektifine rengarenk pozlar verirken, birlikte geçirecekleri en güzel yıllarda geriye dönüp baktıklarında kusursuz anılara imza atmış olacaklar. Eylül Hanım’ın kendi zevkine uygun detaylarla mükemmel bir uyum sağlayan Oleg Cassini gelinliğimiz harika bir Oleg Cassini Gelinimizi Doğal ve Kusursuz Bir Aşk Hikayesi’yle sizinle buluşturmamızı sağlıyor.

Ne kadar süre sonra evlenmeye karar verdiniz? 

Tanıştıktan 8 yıl sonra evlenmeye karar verdik.

Evlilik teklifini nerede ve nasıl aldınız?

Bodrum’da, gün batımının keyifle seyredildiği bir tepede aldım evlenme teklifini. Arkadaşlarımızın yanına gittiğimizde konfetiler ve şampanyalar bir anda patlamaya başladı. Meğer onlar her şeyden haberdarlarmış. Bugüne özel olarak hazırlanmışlar.

Düğün tarihinden ne kadar zaman önce hazırlıklara başladınız?

Düğün tarihinden 1 yıl önce hazırlıklara başladık. 

Hayalindeki Gelinlik Nasıldı? 

Vintage ve romantik karışımlı bir gelinlik istiyordum. Farklı gelinlik modellerindeki kol detaylarını da çok beğeniyordum. Eşimin annesi sayesinde o esintiyi yakaladık. Gelinliği düğüne aylar varken almış olmamı çevremdeki çoğu kişi riskli bulmuş olsa da başka hiçbir gelinlik aklımı çelmedi. Yıllar sonra bile fotoğraflarımıza bakarken gülümseyeceğimi düşünüyorum:) Randevu aldığımız ancak, gittiğimizde kapı duvar olan yer sayesinde Oleg Cassini ile tanışma fırsatı bulduk. Randevumuz olmadığı için önce randevu alarak gelmemiz söylense de sonrasında ikna olmuşlardı ve gelinliklere bakmaya üst kata çıktık. Elimi attığım gibi ‘İşte bu!’ dediğim anı da hiç unutmuyorum. 

Gelin Makyajınızı Nasıl Yaptırdınız? Hangi renkleri tercih ettiniz?

Hiçbir prova yaptırmadım ve akışına bıraktım. Doğal tonlarda ve çok sade bir makyaj istiyordum öyle de olduğunu düşünüyorum. 

Gelin Saçınızı Nasıl Yaptırdınız? Neden böyle bir model tercih ettiniz?

90′lardaki saç aksesuarlarına bayılırdım. Yine eşimin annesinin önerisi ile günümüzde 90′lardan esintiler taşıdığını fark ettiğim akseasuarlardan şiddetle istedim. Birlikte boncukları seçtik ve kendi elleri ile yaptığı bu aksesuarı (ve tabii gelinliği) örgüden yapılmış bir saç modeli tamamlar diye düşündük. Rüzgarda savrulan bir doğallık da olsun isteyerek en son ortaya böyle bir model çıkıverdi. 

Düğün fotoğrafçınızı ve fotoğraf çekim konseptinizi nasıl belirlediniz?

Nihal Ceylan’ı ilk kez 2014 yılında sosyal medyada keşfettim. Her karesinde alışılmışın dışında bir doğallığın olmasından etkilendim. Düğün hazırlığı sürecinde sıra fotoğrafa geldiğinde eşimle direkt paylaştım. Kendisi ile çalışan arkadaşlarımızdan da güzel yorumlar aldık. İletişime geçtiğimizde sorularıyla ne istediğini bilen, işine hakim biri olduğu güvenini de vermişti. Düğün öncesi görüşmeler yaptık pek çok kez. Onun önerilerine açık olmayı tercih ettim hep. Konsept de onun önerisiydi. Arkadaşlarımız Burcu ve Baran bize evlerinin kapılarını açtılar ve kalabalık ekimizi çok güzel ağırladılar. Bahçelerindeki zeytin ve limon ağaçlarının arasında, güneşin pırıl pırıl parladığı bir günde sevgili Nihal Ceylan, Çağatay Pekel ve arkadaşlarımızla birlikte son derece keyif aldığımız bir çekim gerçekleştirmiş olduk. 

Hayalinizdeki düğün nasıldı?

Düğünüm şöyle olmalı gibi bir hayalim yoktu açıkçası. Süreç tamamen doğal akışında ilerledi. Alternatifler mevsim, ve davetlilerin rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yer olması gibi kriterler göz önüne alınarak elendi ve Divan Otel’i tercih ettik. Solmaya yüz tutmuş ortancalar ve ince mumlarla dolu uzun şamdanlar süslemede benim için en önemli parçalardı. 

Düğünün en heyecanlı anı neydi?

Ailecek sirtaki yaptığımız an düğünün en heyecanlı anıydı. Davetlilerin çevremizi sarması ve tüm gözlerin üzerimizde olduğunu bilmek bu heyecanı perçinlemişti. 

Balayı için nereyi seçtiniz?

Balayında Paris, Brugge ve Amsterdam’ı tercih ettik.