Nişan Elbiseleri Nasıl ve Ne Renk Olmalı? Nişanlık Rehberimizi İnceleyin

Nişan Elbiseleri Nasıl ve Ne Renk Olmalı? Nişanlık Rehberimizi İnceleyin

Düğünden önceki en önemli etkinliklerden biri de söz ve nişan. Söz ve nişan konseptleri, her ilişkiye ve aile geleneklerine göre farklılık gösteriyor. Bu özel günler için bazen ev ortamları tercih ediliyor, bazen de salon ya da bahçe gibi açık alanlar kiralanıyor. Her ne kadar düğün daveti kadar kalabalık ve yoğun ön hazırlıkları olmasa da günün anlam ve öneminden herkes için oldukça heyecanlı bir süreç!

Bu sene nişan elbisesi abiye modelleri, en son trendlerden izler taşıyor. Uçuşan şifonlar, çiçek motifli elbiseler, romantik tüller ve bohem fırfırlar söz, nişan elbisesi modelleri için ilham kaynağı oluyor.

Söz ve nişanı farklı günlerde ya da aynı gün içerisinde planlayanlardan biriysen ve giyeceğin nişan elbisesi ya da söz kıyafetleri hakkında hiçbir fikrin yoksa senin için birkaç kurtarıcı fikrimiz var. Üstelik bu birbirinden güzel farklı tasarımlara sahip nişanlık elbiselerin her bütçeye uygun alternatifler içerdiğini ve nişan elbisesi fiyatlarının markaya, kumaşa ve işçiliğe göre farklılık gösterdiğini de belirtmek isteriz.

Söz Nişan Bir Arada, Ne Giyebilirim?

Söz ve nişanın bir arada kutlanması, son zamanlarda sık sık tercih edilmeye başlayan konseptlerden biri. Durum böyle olunca, gelin adayı olarak aklın biraz karışıyor ve söz nişan elbisesi nasıl olmalı sorusu aklına geliyor olabilir. Söz elbisesi kadar sade ve klasik; nişan abiyesi kadar da gösterişli bir kıyafet olmasını istiyor olabilirsin.

Nişan elbiseleri, abiyeler arasında en gösterişli konseptlerden biridir. Söz elbiseleri, nişan elbiseleri ile kıyaslandığında daha sade detaylara sahip olabiliyor.

Söz ve nişan törenin bir arada olacaksa gösterişli ama aynı zamanda sade bir görünüm elde etmek isteyebilirsin. Bu durumda senin için önerimiz, nişanlık modelleri arasından detayları daha az ve düz olan bir model ile canlı bir renk tonunu kombinlemen yönünde.

Romantik detaylara sahip, sade, uzun, şifon nişan kıyafetleri aynı zamanda söz ve nişanı bir arada yapanlar için güzel bir alternatif olacaktır. Ya da diz boyu krep ve saten söz nişan elbiseleri, gösterişli takılar ile daha dikkat çekici hale getirilebilir.

Söz İçin Elbiseler Nasıl Olmalı?

Söz merasimi boyunca gelinin isteme elbisesinden, kahve servisine; oturup kalkmasından konuşmasına kadar pek çok detayın mercek altında olduğu bu gece; kadınlar, daha sade ve abartısız olmayı tercih ediyor.

Söz elbiselerinin uzun modellerinde bu sene, küçük detayları olan ve hareketlerinizi kısıtlamayacak elbiseler yer alıyor. Şifon, tül gibi hafif kumaşları ya da jarse gibi hareketlerini kısıtlamayacak kumaşlarla tasarlanan evde söz abiyeleri, tercihlerin arasında olabilir. Aynı zamanda, askılı ve boyundan bağlı elbiseler ile kahve ikramı yaparken, kendini daha rahat hissedebilirsin.

Üstü işlemeli, dantel söz elbisesini kısa tercih ettiğinde ise farklı bir şıklık elde edebilirsin. Söz elbisesi uzun olduğunda, ayakkabılarım nasıl olsa görünmeyecek, demeyin çünkü söz ya da nişan ayakkabısı da önemli bir detay. Zarif bir stiletto, hem uzun hem de kısa söz elbise modelleri ile oldukça tamamlayıcı olacaktır.

Söz İçin Elbise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer söz elbisesi modelleri arasından uzun değil de kısa modeller ile kendini daha iyi ve rahat hissedeceğini düşünüyorsan, senin için de seçenek çok fazla. Kısa elbiselerin böyle günlerdeki kullanımında dikkat etmen gereken en önemli unsur ise partiye gidiyor gibi görünmemek. Kız isteme merasimi, yüzük takma merasimi, kahve servisi ve detayları daha mütevazi iken, parti konsepti bu gece için uygun olmayabilir.

Peki nelere dikkat edilmeli?

Uzun kollu siyah ya da lacivert elbiseler ile ideal bir görünüm elde edebilirsin. Krep kumaştan minimal kısa ve canlı renklere sahip bir model, ev ortamında gerçekleşen söz törenleri için uygun olacaktır.

Bu tarz söz abiye modelleri, yine siyah renkte bir babet ya da yarım topuklu bir ayakkabı ile kombinlenebilir. Eğer yaz aylarında gerçekleşecek bir söz töreni ise ve uzun kollu giyinmek istemiyorsan, açık tonlarda kısa payet işlemeli elbiseleri tercih edebilirsin. Bu kombinin en önemli detayı ise saçın. Sıkı bir topuz ya da düz fön ile asil bir görünüm elde edebilirsin.


Söz ve nişan dönemleri gelin adayları için, düğün öncesindeki en önemli zamanlardır. Şıklığını tamamlayacağın en zarif elbiseleri, düğün öncesindeki bu en özel günlerde Oleg Cassini koleksiyonundan seçmeye ne dersin?


Nişan Abiyesi Nasıl Olmalı ve Nişan Elbiseleri 2022Tercihleri Neler?

Nişan, söze göre daha eğlenceli ve hatta müzikli olarak organize edilen geleneksel düğün aşamalarından biri. Aile içi ve ev ortamında planlanan nişan konseptleri, tıpkı söz konsepti gibi mütevazi bir şekilde gerçekleşebilir. Fakat işin içine müzik girince ve mekan seçimi evin dışına çıkınca kıyafetinde de tıpkı organizasyondaki gibi bir değişikliğe gitmeni öneririz.

Sözden sonra nişan elbisesi sade olmaktan biraz uzaklaşabilir. Son zamanlarda sıkça tercih edilen balık modeller, taşlı detaylar ile süslenerek daha gösterişli bir kalıba bürünüyor. Dilersen uzun, dilersen de kısa nişan elbisesi tercih edebilirsin.

Uzun ya da kısa nişan abiyesi seçimini yaparken öncelikli olarak törenin konsepti ve mekan ile uyumlu olmasına dikkat et. İkinci olarak dikkat etmen gereken konu ise nişan abiye modelinin vücut tipine uygun olması.

Nişan abiyeleri deyince aklımıza ilk gelen modeller arasında ise senelerdir modası geçmeyen pembe ve pudra tonlarındaki abiye modeller var. Salon ortamında gerçekleşen nişan törenleri için kabarık nişan elbisesi tercih edilebilir.

Nişanlık abiye, aynı zamanda senin tarzını da yansıtmalı. Tarzın ve kişiliğinden uzak nişanlık abiyelerini çok iyi taşıyamayabilirsin.

Nişan Saçı ve Aksesuar Seçimi

Nişan saç aksesuarları, kadınların bu özel geceye eklemek istediği diğer konsept detaylardan biri. Nişan saç aksesuar modeline ve saçına karar verirken, elbisenin yaka tipine uygun bir saç modeli ile tamamlamayı unutma.

Son dönemlerde daha doğal görünüm ile şekillendirilmiş nişan saç modelleri çok tercih ediliyor diyebiliriz. Kayık yaka ya da straplez elbiseler ile kolye kullanmak istiyorsan, saçını toplamanı ve çok büyük olmayan bir saç aksesuarı kullanmanı öneririz. Eğer boyundan bağlı bir elbise giyiyorsan, saçına daha gösterişli bir aksesuar takabilirsin.

Nişan Tepsisi ve Nişan Davetiyesi Örnekleri

Aslında küçük bir detay gibi görünen ama geceye şıklık katan önemli aksesuarlardan biri de nişan tepsisi.

Gümüş, aynalı ya da altın varaklı nişan tepsisi modellerinden birini tercih ederek yüzüklerinizi daha şık bir görünümde sunabilirsin. Nişan tepsisi süsleme ve nişan tepsisi modelleri de davetlerin konseptine göre farklı tarzlarda olabilmekte.

Peki ya misafirlerin?

Genelde düğün için olsa da nişan için hazırlanan davetiyeler de son zamanlarda sıkça kullanılmaya başlandı. Oleg Cassini’de, davetiyenin tasarımına karar verdikten sonra, sepete ekleme esnasında nişanına ait kişisel bilgileri yazman yeterli.