Nikah Elbisesi Rehberi: Nikah Elbisesi Nasıl Olmalı?

Nikah Elbisesi Rehberi: Nikah Elbisesi Nasıl Olmalı?

Neredeyse her kadının, küçüklüğünden gelen gelinlik fikirleri vardır. Kabarık olmalı, sade olmalı, duvağı kısa olmalı, yok, uzun olmalı… Ancak söz konusu, nikah elbiseleri olduğunda, çok az insan küçük yaşlardan itibaren bunun hayalini kurmaya başlar. Bu nikah elbiselerinin sevilmediğinden ya da tercih edilmediğinden değil; sadece gelinliğin daha ön planda olup; hemen hemen her evlilik planında yer almasından kaynaklanır. Bu yüzden nikah elbisesi alışverişi, düğün konseptli gelinlik alışverişinden biraz daha farklı olur.

Nikah Elbisesinin Konsept ile Uyumu

Gelinlik yerine nikah elbisesi arıyor olmanızın elbette bir nedeni var. İşte bu sebepten; nikah elbisesi alırken, daha farklı eğilimler içerisinde olur ve daha farklı konseptler ile nikah töreninize hazırlanırsınız. Peki bu konseptler neler? Ve aslında, nikah töreni tercih etmenizin sebebi ne? Müjde! Bu soruların cevapları, nikah elbisenizin nasıl olması gerektiğine karar veriyor.

Beyaz ve Sade Nikah Elbise Modelleri: "Gösteriş Sevmiyorum"

Davetli olarak katıldığınız tüm o düğünler, sizin için fazla gösterişliydi. Çok kalabalık ve gürültülüydü. Bu yüzden gösterişten uzak, daha sade bir nikah töreni yapmaya karar verdiniz. Sadece en yakınlarım olsun, dediniz. “Ailem ve dostlarım… Yani senede bir yolda karşılaştığım biri değil.”

Geleneksel oyunların olmadığı, fonda hafif bir müziğin çaldığı ve davetlilerin her birinin, birbirine yakın ve samimi olduğu bu tarz nikah törenlerinde, uzun beyaz nikah elbisesi tercih edebilirsiniz. Sadeliği ve zarif duruşu simgeleyen A kesim dantelli nikah elbiseleri bu tarz nikah törenlerine uygun modeller arasında yer alıyor.


Düğün öncesinde gerçekleşen nikah töreni hazırlığında olan gelin adayları için, zarif ve sade nikah elbiseleri Oleg Cassini koleksiyonunda birçok seçeneği ile sizleri bekliyor.


Hareketli Nikah Kıyafetleri: "Kokteylsiz Olmaz"

“Törende en yakınlarım olsun, eğlenceli müziklerin sesi hiç kesilmesin. Kokteyl ikramlarının sonu gelmesin ve eğlenmeye çıktığımız diğer gecelerden hiçbir farkı olmasın.” Eğlence deyince akla ilk siz geliyorsunuz ama biliyoruz, yakınlarınız olmadan asla.

Size önerimiz, nikah için elbise seçerken sade nikah kıyafetlerine de baksanız, hareketli detayları olmasına özen göstermeniz. Tüm gece dans edeceğinizi düşünürsek, kabarık ve uzun nikah kıyafetleri ile dans etmeniz zorlaşabilir ve bunu hiç istemeyiz. Zaten önerilerimiz doğrultusunda seçtiğiniz ilk modellerden sonra, diğer seçenekleri denemeden eleme ihtimaliniz çok yüksek. Tül ve şifon kumaşlar ile hazırlanan, tüm dans hareketlerinizde; neşenizi etrafınızdakilere yansıtabilecek bir nikah elbisesi bu konsept için oldukça uygun.

Nikah Elbisesi Modelleri: "Evleniyorum, Panikteyim"

“Nikah töreni, düğün etkisi yaratmayabilir ama yine de düğün yapmak istemiyorum. Her şeyin kusursuz olmasını istiyorum ama daha nikah elbisesi nereden alınır, onu bile araştırmaya vakit bulamadım. Nikah için elbise modelleri biraz sönük gibi, ışıltısını kaybetmiş görünüyorlar. Peki ya benim ışığım ne olacak?”

Panik yapmanızı anlıyoruz, ancak endişelenmenize gerek olmadığını söylesek? Öncelikle bu içeriği bulmuş ve hâlâ okumaya devam ediyorsanız, zaten “nikah elbisesi nereden bulabilirim” sorunuzun cevabına çok yakınsınız ve laf aramızda, çokta doğru bir yerdesiniz.

Nikahta giyilecek elbise modelleri deyince, kulağa çok sıradan geldiğinin farkındayız. Nikah elbisesi beyaz olmalı diye düşünen ya da sadece beyaz nikah elbisesi arayan gelin adaylarının yanı sıra farklı renklerde alternatif deneyen gelin adaylarımız da oluyor. Pembe, pudra rengi, krem gibi hafif tonlarda nikah elbiseleri beyaz alternatifleri olarak tercih edilen en popüler renkler. Söylemek istediğimiz, adı sırf “nikah töreni” diye; bu törende eğlenemeyeceğiniz ya da istediğiniz gelinlik modelini giymeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Dilediğiniz modeli giyinmekte özgürsünüz! Nikah elbisesi online satış için koleksiyonumuzu hemen keşfedebilirsiniz.

Birkaç fikrin aklınıza yattığının farkındayız, bu yüzden şimdi sıra koleksiyonumuzu incelemekte. Birbirinden avantajlı nikah elbisesi fiyatları ve birbirinden özel modeller sizleri bekliyor. Üstelik nikah elbisesi online satış seçeneğimiz de var!

Nikah Gelinliği Aksesuarları

Nikah elbisenize karar verdiyseniz şimdi sıra görünümünüzü tamamlayacak nikah elbisesi aksesuarları seçiminde. Bunların en başında da ise size ışıltı katacak, şıklığınzı tamamlayacak nikah için saç aksesuarı ve tabii ki duvak çeşitleri gelmekte. Nikah saç aksesuarı seçerken nikah elbiseniz ile uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Işıltılı saç bandı yada kristal bocuklar, minik inciler ile tasarlanmış çiçek motifli saç aksesuarları nikah töreni için romantik bir detay olabilir. Aynı zamanda sade, diz boyu nikah elbisenizi, nikah şapkası ile tamamlayarak stilini ortaya koyabilirsiniz. Ayrıca bu kombine nikah eldiveniz çok yakışacaktır.

Bir gelinin olmazsa olmaz aksesuarlarından biride nikah çiçeği yani el buketidir. Canlı yada yapma olsun, müstakbel eşinizin yaka çiçeği ile uyumlu olacak bu buketi bekar kız arkadaşlarınız yakalamak için can atacaklardır.

Nikah ayakkabısı seçimi de bir o kadar önemli. Hem rahat ve konforlu olması, hem de nikah elbiseniz ile uyum içinde olması gerekir. Belki de nikah esnasında ve fotoğraf çekimlerinde topuklu bir ayakkabı giyebileceğiniz gibi, daha sonrası saatle için şık bir babet yada ışıltılı bir spor ayakkabı tercih edebilirisiniz.