Mezuniyet Töreninde Ne Giyilir? Püf Noktalar

Mezuniyet Töreninde Ne Giyilir? Püf Noktalar

Mezuniyet Elbiseleri Trendleri ve Mezuniyet Balo Elbiseleri Önerileri

Bu içerik 06.10.2023 tarihinde güncellenmiştir.

Eğitim hayatımızın her evresinde mezuniyetler hepimiz için önemli ve unutulmaz anlar arasında yer almıştır. İster ortaokul, ister lise ya da üniversite, yoğun ve sınav stresi ile geçen ders yılının sonu mutlaka kutlanmayı hak eder. Özellikle de mezuniyet gecesi yaklaşırken tatlı bir heyecan hepimizin içini kaplar. Mezun olan genç hanımefendiler ise mezuniyet gecesinde şıklıkları ile göz kamaştırmak ister. Sen de yaklaşan mezuniyetin için hazırlıklarını yapmadan önce mezuniyette ne giyilir diye merak ediyor ve kombinler, kumaşlar konusunda fikir almak istiyorsan senin için hazırladığımız yazımıza göz atabilirsin. Bununla beraber sevgilimin kep töreninde ne giyebilirim veya arkadaşın mezuniyetinde ne giyilir sorularının cevaplarına da sana fikir vermesi için bu yazımızda yer verdik. Oleg Cassini koleksiyonundaki birbirinden farklı yüzlerce elbise arasından seçeceğin mezuniyet elbisesi ve uyumlu aksesuarların ile mezuniyet gecene hazırlanabilir ve mezuniyet balosunun şık genç hanımlarından olabilirsin. Uçuşan şifonlar, volanlı kollar, pastel renkler mezuniyet elbiselerinin vazgeçilmezleri arasında. Mezuniyet elbisesi saten kumaş tasarımlar ise parlak dokuları ile her zaman dikkat çekici. Kırmızı saten ve yırtmaçlı modeller bu senenin iddialı tasarımları arasında.

Oleg Cassini Mezuniyet Balo Elbiseleri Yenilendi

Okul dönemlerinin sonunda yaşanan en tatlı heyecanlardan mezuniyet balo törenine sayılı günler kala, tüm gözler vitrinlerde yer alan en güzel mezuniyet elbisesini bulmaya çalışır. Her mezuniyet yaşına, konseptine, vücut tipine uygun olabilecek elbiseler arasından kendi zevkine ve tarzına uygun olabilecek mezuniyet elbisesini seçmeye çalışırsın. Oleg Cassini, mezuniyet töreni olan tüm genç kızlar için tasarımlarını dünya modasının trendlerine paralel olarak tasarlamaya ve her zevke hitap edecek seçenekler sunmaya devam ediyor. Mezuniyet töreni elbiseleri uzun ya da kısa olabilir. Kep töreninde ne giyilir sorusunun cevabı olarak önerimiz mezuniyet elbisesinde mini bir elbise tercihi yapabileceğin yönünde. Özellikle kısa boylular için mezuniyet elbiseleri seçiminin mini elbise olması yönünde ısrarcıyız. Çünkü mini elbisede bacak boyu daha uzun görüneceği için daha dik ve iddialı bir duruşa sahip olacaksın.  Mezuniyet balosu için ise tercihini uzun elbiselerden yana yapabilirsin. Özellikle sırt dekolteli şifon ve sade tasarımlar lise ve üniversite mezuniyetleri için çok uygun olacaktır. Lise mezuniyet elbiseleri yaş grubuna uygun olarak sade ve uzun olabileceği gibi ışıltılı ve kısa da olabilir.

Mezuniyet Töreninde ve Baloda Nasıl Elbiseler Tercih Edilmeli?

Vizeler, sınavlar başladı, dersler bitti derken, bir de bakmışsın mezun oluyorsun. Mezuniyet töreni ve balo gecesinin sana açacağı yeni kapılara hazır mısın? Hayatınız boyunca anacağınız mezuniyet töreni ve gecesinde “temaya uygun giyinmek” günün anlam ve önemini en çok yansıtan unsurların başında geliyor. Mezuniyet töreninde cübbe ve kepe eşlik edecek elbise seçimin şık ve sade olması ciddiyeti temsil ederken, balo gecesinde tercih edeceğin elbisen tamamen senin ruhunu yansıtmalı diye düşünüyoruz. Bu elbiselerde ilk olarak dikkat etmen gereken şey cübbe rengine uyumlu bir elbise seçmek. Daha çok açık tonlarda tercih edilen mezuniyet elbiselerinde favori renkler; beyaz, pudra, bebek mavisi, krem ya da bej rengi elbiseler oluyor. Tek omuz detaylı, drapeli şifon beyaz elbise mezuniyet törenin için harika bir seçenek olabilir mesela. Oleg Cassini’nin birbirinden şık, uzun ve kısa mezuniyet elbise modellerinden biri senin de tercihin olabilir! Hem sade ve sofistike modeller hem de şık ve parlak modeller arasından yapacağın tercihin eminiz ki seni en iyi ifade edecek elbise olacaktır. Senin mezuniyet elbisen için önerilerimizi paylaştık. Peki senin bu heyecanına ortak olan hayatındaki en önemli figürlerden olan anneler mezuniyet töreninde ne giymeli? Bunun için de önerimiz zarif bir şık görünüm yakalamaları için pastel veya nötr tonlarda midi bir elbise veya ceket, bluz ve etekten oluşan bir kombinasyon olacaktır.

Erkek mezuniyet kombinleri arasından lacivert ya da siyah bir takım tercih etmenin resmi bir görünüm sağlayacağını söyleyebiliriz. Buna ilave olarak kişisel dokunuşlar ile sizi en iyi ifade edecek renkte fular ya da kravat ile şık bir saatle kombini tamamlayabilirsin.

Gösterişli Mezuniyet Balosu Kıyafetleri

Oleg Cassini Mezuniyet Elbiseleri Koleksiyonu
Oleg Cassini Mezuniyet Elbiseleri Koleksiyonu

Balo gecesi tercih edilen mezuniyet abiyeleri, daha şık ve gösterişli modeller arasından yapılıyor. Mezuniyet balosunda, şifon ve satenin birleştiği, taş işlemelerin süslediği modeller favori seçeneklerin başında geliyor. Açık tonda renkler hala renk skalasında yer alsa da, yılın trendi yoğunluğu daha koyu ve göz alıcı renklere bırakıyor! Mezuniyet gecesinde, siyah abiyeler her zamanki özel duruşunu koruyor. Siyah tek omuz askılı mezuniyet balosu elbisesi tercih edilenler arasında. Kırmızı, bordo ve lacivert abiyeler de göz kamaştıran diğer renkler arasında! Mezuniyet elbisesi siyah seçenekleri arasında payet kumaştan dar ve yırtmaçlı modeller de iddialı olmak isteyen genç hanımefendilerin tercihi olabilir. Mezuniyet balosunda giyeceğiniz abiye seçiminde kusursuz elbiseyi bulmak için herhangi bir kuralınız yok! En sevdiğiniz modeli ve rengi seçmekten asla vazgeçmeyin. İçinde kendinizi en rahat hissedeceğiniz elbise gece boyunca sana en mutlu anları yaşatacaktır. İçine en çok sinen elbiseyi seçtikten sonra ayakkabı ve aksesuarlar ile mezuniyet kombinini tamamlayıp sonra ışık saçmaya hazır olabilirsin!

Kapalı Mezuniyet Elbiseleri

Kapalı Mezuniyet Elbisesi
Kapalı Mezuniyet Elbisesi

Dediğimiz gibi her zevke, tarza ve konsepte uygun mezuniyet elbise modellerini Oleg Cassini abiye koleksiyonunda bulmak mümkün. Buna kapalılar için mezuniyet elbiseleri de dâhil tabi ki. Mezuniyet kıyafetlerinde ben kapalı modeller tercih ediyorum diyorsan senin içinde mezuniyet elbiseleri koleksiyonunda abiye modellerimiz olduğunu hatırlatmak isteriz. Tesettür elbise modelleri lise mezuniyetinde daha sade tasarımlar olabileceği gibi üniversite mezuniyetinde giyeceğin tesettür elbiseler yaş grubu için daha gösterişli ya da ışıltılı tercih edilebilir. Uzun kollu mezuniyet elbiseni şifon kumaştan tercih edersen daha minimal ve sade bir görüntü yakalamış olacaksın. Krep ya da işlemeli kumaştan uzun kollu mezuniyet elbiseleri ise daha ağır ve klasik bir duruş sergileyecektir.

8. Sınıf Mezuniyet Elbiseleri

İlkokul bittikten sonra kendimizi daha büyümüş hissettiğimiz yaşlardır 8. sınıf dönemi. O yüzdendir ki ilkokul mezuniyet elbiselerinde 4. sınıf mezuniyet elbiseleri ve 8. sınıf mezuniyet elbiseleri 10 ve 14 yaşlarındaki genç kızlarımız için çok önemlidir. Belki sen de mezuniyetin için elbise arıyorsun ama ne alman gerektiğini henüz bilemiyor olabilirsin. Sevdiklerin emin ol bu konuda sana yardımcı olacaktır. Oleg Cassini mağazalarımızdaki uzman danışmanlarımızda bu konuda sana ablalık yapıyor olacaktır. Ama şimdiden mezuniyet elbise önerileri ne olacaktır diyorsan sana küçük bir tüyo. Pastel renkler, uçuş uçuş şifonlar ve volanlı modeller tam da sana göre. Ayrıca rüya gibi masalsı kat kat tüllerin de çok moda olduğunu unutma deriz.

Mezuniyette Nasıl Ayakkabı Giyinmeli?

Abiye Ayakkabılar
Abiye Ayakkabılar

Hayallerinizdeki mezuniyet kıyafetinizi aldıysanız, sıra stilin en önemli tamamlayıcısı ve mezuniyet kombinlerinin olmazsa olmazı ayakkabı seçiminde! Disney filmlerinden öğrendiğimiz bir şey varsa, o da bir çift şık topuklu ayakkabı ile en sıradan geceyi bile büyüleyici bir hale getirebilmenin mümkün olması! Tören ve balo ayakkabı seçimi, mezuniyet elbisenize ve abiyenize göre değişiklik gösterecek. Mezuniyet ayakkabısı seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer en önemli etken ise ayağınızın bütün gece rahat etmesi. Unutma ki bütün gece dans edip eğlenmek isteyeceksin. Kalın topuklu nude tonlarında bir ayakkabı tüm elbiseler ile uyumlu olabileceği gibi altın rengi bir ayakkabı ve el çantası şıklığını tamamlayacak ve altın rengi takıların ile uyum içinde olacaktır.

Mezuniyette Doğru Aksesuar Nasıl Seçilir?

Gold Rengi Küpeler
Gold Rengi Küpeler

Mezuniyet elbisesi ve ayakkabısı… Saç ve makyaj… Her biri tamamlandıktan sonra sıra, tarzını yansıtacak doğru aksesuarı bulmakta! Mezuniyet takısı seçiminde, dikkat etmen gereken en önemli nokta, sadece elbisenle değil, tüm görünümün ile uyumlu olan bir aksesuar seçmek. Yani sadece saçını ya da ayakkabını düşünerek değil, tüm detayları göz önüne alarak bu seçimi yapmanı öneririz. Sade ve soft renk tonlarında bir mezuniyet elbisesi seçtiysen iri ve altın rengi küpeler ile şıklığını tamamlayabilirsin. Pırlanta rengi küpeler ise her zaman daha sofistike ve minimal olacaktır. Tercihin siyah mezuniyet elbisesi ise siyah taşlı küpelerle kombinleyerek harika görünebilirsin.