Gelinlik İle Birlikte Neler Giyilir?

Gelinlik İle Birlikte Neler Giyilir?

Düğün gününde muhteşem ve kusursuz gözükmeyi kim istemez ki! Bu kusursuz görüntü için ise her detay en ince ayrıntısına kadar düşünülmeli. Doğru gelinlik seçiminden, görüntünüzü tamamlayan tüm aksesuarlara kadar… Bir birinden güzel gelinlik modelleri arasından sana ve konsepte en uygun olanını seçmek, kusursuzluğa giden yolun en başında geliyor. Vücut tipin, düğünün konsepti ve yapıldığı mekan, seçimini yaparken dikkat etmen gereken detaylar. Hayalindeki ve sana en çok yakışan gelinliği kusursuz hale getirmek ise seçeceğin aksesuarlara bağlı. Gelinlik aksesuarları da gelinlik modelleri kadar bir çok çeşit ve farklı tarza sahip. Gelinlik aksesuar çeşitlerinin en başında ise duvak modelleri ve gelinlik tacı gelmekte. Genel olarak gelinlik saç aksesuarları adı altında toplanan gelinlik duvak çeşitleri ve gelin tokası yada gelin şapkası gelinliğinin tarzı ve stili ile uyum içinde olmalı. Bir birini doğru şekilde tamamlayan gelinlik ve aksesuar seçimi şıklığını ve tarzını en iyi şekilde yansıtmanı sağlayacaktır.

O zaman gel gelinlik modelleri ve uygun aksesuar seçimlerine birlikte göz atalım.

Gelin Duvağı

Gelinlik modeline karar vermek, düğün hazırlık aşamasının en zor kısmını oluşturur. Gelinliğine karar verdikten sonra görünümünü diğer gelin aksesuarları ile  nasıl tamamlayacağını düşünmeye başlamanın zamanı geldi. Peki nereden başlamalısın? Gelin aksesuarların başında duvak gelir diyebiliriz. Duvak seçimi de diğer aksesuarlar gibi gelinliğin ile uyum içinde olmalı. Farklı boylarda ve stillerde duvaklar, gelinliğe romantik bir hava katan ve yüzyıllardır vazgeçilmez olan gelin aksesuarlarının başında gelmeye devam ediyor. Duvak seçimi yaparken saç stilin ile uyum içinde bir duvak seçmeye dikkat etmelisin. Ayrıca duvak harici kullanacağın taç ya da gelin tokasının da duvak seçiminde önemli rolü olacaktır.

Gelinlik modeline göre duvak seçerken ilk olarak kısa ya da uzun bir duvak mı istediğine karar vermen lazım. Nikah törenlerinde tercih edilen kısa gelinlikler ile yine kısa bir duvak kullanmanı öneririz. Gelinliğin uzun ise istediğin boyda duvak kullanabilirsin. Gelinliğin minimal ve sade bir model ise duvağını da sade modeller arasından seçebilirsin. Şifon bir gelinlik ile sade düz bir duvak çok uyumlu olacaktır. Saten ya da dantel bir gelinlik giyeceksen dantel işlemeli bir duvak ile güzel bir uyum yakalayabilirisin. Çok kabarık gelinlik modellerinde konsepte uygun olacak şekilde katedral boy denilen çok uzun duvaklar güzel ve gösterişli bir duruş yakalaman mümkün..

Gelin Tacı Modelleri

Gelin taçları kuşkusuz gelinliği tamamlayan en önemli aksesuarlardan biridir. Gelinliğe, saç modeline ve duvağın tarzına göre seçilmesi gereken gelin tacı farklı dizaynlar ve farklı materyaller kullanılarak tasarlanmakta. Düğünün yapıldığı mevsim ve mekân gelinlik seçimini ve gelin tacı seçimini etkiler.

Özenle seçilen gelin tacı gelinlik ile uyum sağladığında tüm zarafetin ortaya çıkmasını sağlar. Özellikle yaz aylarında açık havalarda yapılan kır düğünlerinde tercih edilen helenistik ve bohem gelinlikler ile bahar dalları şeklinde tasarlanmış, inciler ve kristal taşlar ile detaylandırılmış zarif ve romantik gelin taçları uyumlu olacaktır.

Geçmişten günümüzü süre gelen zaman içerisinde gelinler için önemli ve tamamlayıcı unsur olan aksesuarlardan biri ola gelin taçları, farklı şekillerde dizayn edilerek daha tasarım ve minimal modeller olarak karşımıza çıkmakta. İnce gelin taçları olduğu gibi, gösterişli ve iri detaylara sahip gelin tacı ve saç bandı şeklindeki gelin taçları sezonun trend gelin başı aksesuarları arasında. Işıltılı taşlar ile tasarlanmış prenses model taçlar günümüzde çok tercih edilmese de saray yada salon konseptli düğünler de kabarık bir gelinlik ile uyum içinde olmaya devam ediyor.

Gelin Şapkası, Nikah Kepi, Vualet ve Gelin Toka Aksesuarları

Duvak takmayı tercih etmiyorsan senin için bir diğer alternatif ise gelin şapkası ya da nikah kepi olarak bilinen vualet olacaktır. Yenilikçi tasarımlar ile görünüşüne zarafet katacak vualetler özelikle nikah törenlerinde çok tercih edilmekte. Kısa gelinlikler ya da daha düz kesime sahip sade ve minimal gelinlik modelleri ile uyum içinde olan vualet ya da gelin şapkası şık olduğu kadar sofistike bir tarza sahip olmanı sağlayacaktır. Ayrıca son dönemlerde yükselen trendler arasında olan maskülen duruşlu beyaz pantolon ve ceketlere feminen bir hava katmaktadır..

Abiye Şal ve Gelin Bolerosu Modelleri

Özellikle kış düğünlerinde gelinlerin tercihi olan bolerolar arasında kürk gelin boleroları dikkat çekmekte. Tabii ki gerçek kürk olmayanları. Stilinize masalsı bir duruş katmak ve soğuk kış günlerinde kürkün sıcaklığını hissetmek istiyorsan beyaz ya da krem renkteki kürk bolerolara mutlaka bak deriz. Ayrıca dantelden yapılmış bir bolero özelikle straplez gelinliklere ayrı bir şıklık katmakta. Giyilip çıkartılabilme özelliğine sahip dantel ya da tül bolerolar farklı iki stile sahip olmanı sağlayacaktır.

Yaz aylarında ise şifon bolerolar ya da şallar daha çok tercih edilmekte. İnce dokusu ile yazın daha rahat hissetmeni ve belki de istediğin zaman daha kapalı ya da açık bir görüntü sunmana imkan verecektir.

Gelinlik Tarlatanı

Gelinlikte mükemmel duruşu yakalamak ve belki de daha rahat yürümeni sağlamak için gelinliğin altına ne giyilir biliyor musun? Tarlatan! Farklı boyutlara sahip olan tarlatanlar bazen çemberli olarak ya da kat kat tüllerden yapılmış etek olarak karşımıza çıkıyor. Balo tipi gelinliklerde eteğe istenilen hacmi vermek için çember tarlatan tercih edilirken A kesim eteklerde tül etekler kullanılabiliyor.

Gelinlik İç Çamaşırı Modelleri

Gelinliğin modeli kadar gelinliğin içine giyeceğin iç çamaşırı seçimi de çok önemli. Gelinliğin içine tercih edeceğin gelinlik iç giyim gelinliğin modeli ile uyum içinde olmalı. Yanlış seçilen iç giyim hem gelinliğin kusursuz duruşunu bozabilir hem de konforun açısından rahatsız edici olabilir. Hem rahat edebileceğin hem de gelinliğin duruşunu daha iyi gösterecek iç çamaşırı tercih etmen gerektiğini unutma. İlk olarak gelinliğin modeline ve yine vücut tipine göre külot ve sütyenden oluşan iki parça iç çamaşırı mı ya da tek parça halinde, toparlayıcı özelliği olan bir korse mi senin için doğru olacaktır ona karar vermek lazım.

Bu konuda fikir sahibi olman için hangi gelinlik modeli ile  hangi iç çamaşırı giyilmeli, nelere dikkat edilmeli konusunu biraz daha açalım istedik.

Gelinlik İç Çamaşırı Nasıl Olmalı?

Gelinliğin içine giyeceğin iç çamaşırlarını düğün günü ve gecesi olarak iki farklı modelden seçmeni tavsiye ederiz. Düğün günü gelinliğin ile uyumlu daha rahat edeceğin bir iç çamaşırı, gece için ise daha fantezi bir model tercih edebilirsin. Ayrıca bütün gün üstünde olan bir iç çamaşırı ile geceye devam etmeni tavsiye etmeyiz.

Seçeceğin sütyen, külot ya da korsenin modeli gelinliğinin yaka tipi, silüeti ve kumaşı için uygun olması gerektiğini lütfen unutma. Hadi gel hangi gelinlik stili ile ne tarz iç çamaşırı kullanılır birlikte bakalım.

Dar ve Balık Gelinlik Modeli İle Giyilecek İç Çamaşırları

Dar gelinlik modellerinde gelinliğin kumaşı, iç çamaşır seçimini oldukça etkilemektedir. Gelinliğin hem dar hem saten kumaş ise sana lazer kesim iç çamaşırlarını öneririz.. Saten ve dar gelinliklerde lazer kesim sütyen ve külot tasarımları gelinliğin içinden belli olmayacaktır. Ayrıca vücudu sıkıca saran ve daraltma özelliğine sahip korseler, dar gelinliğinin daha kusursuz gözükmesini sağlayacaktır. Gelinliğin dar ve dantel kumaştan ise fazla kalın olmayan dantel iç çamaşırı kullanabilirsin.

A kesim ve Balo Tipi Gelinlik Modelleri İçin İç Çamaşırı

Gelinliğin A kesim ya da balo tipi ise iç çamaşırı konusunda daha rahat seçim yapabilirsin. Bu arada güzel olması kadar rahat etmen çok önemli. Renk olarak ten rengi ve krem tonları seçeneklerin arasında olabilir. Ayrıca A kesim ve balo tipi gelinliklerde belinin inceliğini vurgulamak için gepiyer tarzı korse kullanabilirsin. Gepiyer tarzı korse ile takım külot ve jartiyer yine gelin adaylarının tercih ettiği stiller arasında.

Gelinliğin Yaka Tipine Göre Tercih Edilecek Sütyen Modellleri

Straplez Gelinlik Altına Ne Giyilir?

Askısız kullanılan straplez yakaya sahip gelinliklerde gene askısız sütyen kullanmalısın. Tutuşu sıkı, aşağıya kayma yapmayan, tenini rahatsız etmeyecek ve terletmeyecek kaliteli bir sütyen kullanmanı tavsiye ederiz. Ayrıca gelinlik provalarına da kullanacağın sütyen ile gitmen en doğrusu olacaktır. Gelinlik ve sütyenin bir birine uyumunu daha iyi görmüş olursun ve gelinliğin ölçüleri sütyenine göre en doğru şekilde alınır. Yine göğüslerinin şekli ve büyüklüğüne göre dolgulu ya da dolgusuz kaplara sahip straplez sütyen kullanabilirsin. Ayrıca birçok straplez gelinliğin kendi içinde cup ları olduğunu da hatırlatmak isteriz. Bu tarz gelinlikler de gerekmedikçe sütyen kullanmanıza da gerek kalmayacaktır.

Dekolte Gelinlik Altına Ne Giyilir?

Göğüs kısmı derin dekolteli gelinlikler için gene dekolteli elbiselere özel tasarlanmış sütyen modelleri bulunmaktadır. Göğüs arası boş olan straplez ya da askılı sütyenler olduğu gibi yapışkanlı sütyenler ya da cup lar da bulunmakta. Bu tarz yapışkanlı cup ları sırt dekolteli gelinlikler içinde tavsiye ederiz. Sırt dekolte gelinlikler için ayrıca kopçası daha bel kısmına yakın olan sütyen modelleri de bulunmakta.

Gelin Kesesi Modelleri

Her ne kadar gelin taşımasa da gelinliğin kumaşı ve tarzı ile uyumlu gelin kesesi unutulmaması gereken aksesuarlardan biri. Takı merasimi sırasında kullanılan gelin kesesi genellikle gelinin yakın akrabalarından biri tarafından taşınır. Saten, dantel ya da tül tasarımlar üzerine işlemeli ya da ışıltılı çantalar olarak karşımıza çıkan gelin kesesi modelleri gelinlik alışverişinin ayrılmaz parçalarından biri olmaya devam ediyor.

Gelin Buketi

Gelinlikte görselliği tamamlayan bir diğer aksesuar ise gelin buketi olacaktır. Düğünün konsepti ile uyumlu olacak el buketi son zamanlarda farklı tasarımlar ile gelin adaylarının hayranlığını kazanmakta. Doğal canlı çiçekler ile tasarlanan minimal buketler olduğu gibi, göz alıcı boyutlarda gösterişli tasarımlar ise en sade gelinliğe bile görsel zenginlik katmakta.