Düğünde Ne Giyilir? Düğün Kombini Önerileri

Düğünde Ne Giyilir? Düğün Kombini Önerileri

Düğünler mutlulukların, aşkın ve sevginin paylaşıldığı, hatıralarımızda unutulmaz anlar bırakan en keyifli kutlamalardan biri değil mi sence de?! Bir ömür mutluluğa evet diyen aşık iki çiftin tüm sevdiklerinin bir arada olduğu düğünler ev sahipleri kadar davetliler için de çok önemlidir. Özellikle de biz bayanlar için... Bir topluğun içerisinde baştan aşağıya kusursuz gözükmek isteriz. Davetli olduğun düğünde ne giyeceğimizi günler öncesinden düşünmeye başlarız. Düğün abiyesi seçimi bazen stresli olabiliyor. Değişen mevsimler ve trendlere bağlı olarak markalar yeni koleksiyonlar çıkartmaya devam ediyor. Düğün elbiseleri için de durum aynı. Birbirinden güzel farklı tasarımlara sahip düğün kıyafetleri arasından seçim yapmak bazen zor olabiliyor. Düğün için elbiseler sezonlara, düğünün konseptine göre farklılık gösterirken kendine en yakışanı, vücut tipine en uygunu olanı seçmeni tavsiye ederiz. Ayrıca düğün sahiplerine olan yakınlık derecen ve hatta düğünün ev sahibi olman, düğün elbisenin tarzını ve stilini etkileyecektir. Sen de yaklaşan bir düğüne giyeceğin elbise konusunda kararsızsan düğünlük elbise modelleri ve düğün kombinleri hakkındaki yazımızı okumanı tavsiye ederiz.

Düğünde Yakınlık Derecesine Göre Ne Giyilir? 

Katılacağın düğünde elbise seçimini aileye olan yakınlık derecene göre yapmanı tavsiye ederiz. Arkadaş düğünleri ile akraba düğünlerinde giyeceğin elbise tarzı farklılık gösterebilir. Yakın arkadaş düğünlerinde bazen gelinin arkadaşları için belirlediği renk ve konseptteki bir elbiseyi giymen söz konusu olabilir. Eğer elbise seçiminde özgürsen dikkat etmen gereken konu düğünün konsepti, mevsimi olacaktır. Kır düğünü için tercih edeceğin elbise ile otel düğünü için seçeceğin elbise farklılık gösterebilir. Ayrıca dikkat etmen gereken gelin adayının önüne geçecek şekilde fazla iddialı bir elbise seçmemek olacaktır. Kır düğünlerinde uzun ya da kısa şifon elbiseler tercih edebilirsin. Düğün için şifon elbiseler renkleri ve uçuşan etekleri ile arkadaş düğünleri için oldukça şık bir seçim olacaktır.

Akraba düğünlerinde elbise seçimlerine normalden biraz daha dikkat etmek gerekebilir. Yakın çevrenin ve aile büyüklerinin bulunduğu bu ortamlar düğündeki ağırlığı hissettirecek elbiseler giymeye sebep oluyor. Düz kesim, kayık yaka elbiseler rahat etmeni sağlarken zarif ve ağır bir görünüm oluşturmana yardımcı olacaktır. Akraba düğününe ne giyilir sorusunun bir başka cevabı ise yakın ya da uzak akraba olmandır. Kuzenin evleniyorsa diğer misafirlerden biraz daha gösterişli bir elbise seçebilirsin. Aynı şekilde teyze ve halalar da kıyafetlerinde biraz daha şık modeller tercih edebilir.

Düğünde Mevsime Uygun Giyinmek

Her mevsimin ayrı bir güzelliği var diyerek düğünlerde de mevsime göre seçiminin değişecektir. Ülkemizde birçok çift düğünlerini çoğunlukla yaz ve bahar aylarında açık havada yapmayı tercih etse de kış aylarında yapılan salon düğünleri de farklı bir ihtişama sahip olabilmekte. Yaz düğünlerinde genellikle daha ince şifon, saten ya da tül gibi kumaşlar tercih edilirken kış düğünlerinde zengin görünümlü kadifeler, taftalar, krep kumaşlar ile tasarlanan elbiseler daha çok tercih edilmektedir. Payet kumaşlar ise mevsimsiz olarak her sezondaki düğünler için uygundur diyebiliriz. Yaz düğünlerine daha canlı renkler, pastel tonlar çok yakışacağı gibi kış düğünlerinde bordo, kırmızı, yeşil yada altın tonları tercih edilebilir. Yaz ya da kış düğünlerinde elbisenin modelini, kapalı ya da açık olmasını kendi tarzın ve stiline göre belirliyebilirsin. Vücut şekline göre seçim yapman gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Hadi gel mevsime göre kadın düğün elbiseleri nasıl olmalı birlikte bakalım.

Kış düğünlerinde ne giyilir sorusun cevabı yine düğünün konsepti ve senin tarzın ile orantılıdır diyebiliriz. Davetli olarak katılacağın kış düğününde krep, uzun bir elbise tercih edebileceğin gibi ev sahibi olduğun kış düğününde daha gösterişli eteklere sahip uzun kollu ya da düşük omuz detaylı tafta, saten elbiseler ile davetlilerden bir adım önde olabilirsin. Işıltılı kumaşlar salonun ihtişamlı ruhuna çok yakışacaktır.

Yaz Düğünlerinde Ne Giyilir?

Yaz düğünleri genellikle açık havada gerçekleşen düğünlerdir. Bazen sahil kenarında, bazen havuz başında ya da yeşilliklerin içinde kır düğünü olarak gerçekleşir. Yazın gerçekleşen düğünlerde giyeceğin elbisenin kumaşı çok önemlidir. Havanın sıcak olabileceğini göz önüünde bulundurarak terletmeyen kumaşlar tercih edebilirsiniz. Daha ince yapılı kumaşlar yaz düğünleri için çok daha uygun olacaktır. Şifonlar, tüller, ince dokulu satenler ile tasarlanmış mini elbiseler, ince askılı şifon elbiseler, bohem tasarımlar, baharı çağrıştıran çiçekli elbiseler yaz düğünleri için alternatifler arasında. Sende tarzına göre seçini yapabilirsin. Genç düğün elbiseleri genellikle mini kabarık etekler ya da volan detaylı şifon elbiseler arasında seçilebilir.

Bahar Düğünlerinde Ne Giyilir?

Yazın müjdecisi olan bahar ayları yeşeren doğası, açan çiçekleri ile hepimize güzel enerjiler verir. Bu yüzden bahar aylarında gerçekleşen düğünler bir başka güzel olur. Havanın ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğu bahar aylarında özellikle kır düğünleri organize edilir. Alternatif olarak yarı kapalı yarı açık salonlarda bahar aylarının değişken hava koşullarından dolayı düğünler için tercihler arasındadır. Bahar düğünleri için elbise önerimiz ise yine şifon, tül saten ya da krep kumaştan, kendi tarzını yansıtacak elbiseler olacaktır. Mini, diz boyu ya da uzun elbiseler tercih edebilirsin. Halter yaka modeller ne çok açık ne çok kapalı olacağından bahar ayları için uygun olacaktır.

Düğünlerde Mekana Uygun Giyinmek

Bir düğüne giderken elbise seçiminde mekanda çok önemlidir. Mekanın ruhunu yansıtacak ve uyum içinde olacağın elbise seçmen önemlidir. Ayrıca yine mekana uygun rahat edeceğin bir elbise olması da kendi konforun adına önemlidir. Seçtiğin elbise, aksesuarların ve ayakkabında yine mekana uygun olmalıdır.

Kır Düğünlerinde Ne Giyilir?

Özellikle bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez düğün konseptidir kır düğünleri. Yemyeşil ağaçların ve çimlerin üzerinde gerçekleşen kır düğünlerinde özellikle desenli ya da pastel tonlarındaki şifon elbiseler düğünün konsepti ile uyum içerisinde olacaktır. İncecik satenden yırtmaçlı elbiseler, ince askılı sırt dekolteleri sezonun en çok tercih edilen trendlerinden olduğunu hatırlatmak isteriz. Kır düğününe katılacaksan dikkat etmen gereken diğer bir konu ise giyeceğin ayakkabı olacaktır. Çok ince topuklu ayakkabılardan uzak durmanı ve kalın topuklu ya da düz ama şık sandaletleri tercih etmeni tavsiye edebiliriz. Yine kır düğünlerinde düz renk bir elbise ile çiçek motifli küpeler güzel bir kombin olacaktır. Kır düğün elbiseleri ve aksesuarları için Oleg Cassini koleksiyonuna göz atmayı unutma!

Salon Düğünlerinden Ne Giyilir?

Genelde kış ve bahar aylarında yapılacak düğünlerde kapalı salonlar tercih edilmekte. Özellikle otellerin balo salonları ya da düğün salonları organizasyonun gerçekleştiği mekanlardır. Salon düğünleri birçok konsepte göre daha gösterişli ve ihtişamlı olur. Masalar, sandalyeler ve tüm ortam süslenir. Kristal avizeler ve yanan mumlar eşliğinde çok şık bir ortam oluşur. Sen de böyle bir salon düğününe davetli ise gösterişli, göz alıcı abiyeler arasından seçim yapabilirsin. Parlak satenler, taftalar, payetli ışıltılı kumaşlar salon düğünlerine çok yakışmaktadır. Kabarık etekler, balık formundaki elbiseler tercihlerin arasında olabilir. Kapalı mekan olduğu için askılı ya da uzun kollu şık düğün elbiseleri arasından kendi tarzını ve stilini yansıtanı tercih edebilirsin.

Nikah Törenlerinde Ne Giyilir?

Nikah törenleri genellikle belediye nikah dairelerinde ve konsolosluklarda gerçekleşmekte. Bazen nikah önce kıyılıp düğün daha sonra yapılabiliyor. Sade nikah törenine davetliysen çok abartılı modellerden kaçınmanı tavsiye ederiz. Yine nikahın mevsimine, vücut tipine ve kendi tarzına göre seçimler yapabilirsin. Genellikle şık bir pantolon ve üstüne şık bir bluz tercih edebileceğin gibi dizde bir elbise ya da döpiyes nikah törenleri için uygun olacaktır.

Tekne Düğünlerinde Ne Giyilir?

Özellikle yaz aylarında tercih edilen tekne düğünleri de çok keyifli geçmekte. Masmavi suların üstünde, güzel müzik eşliğinde düzenlenen tekne düğünleri güzel hatıralar bırakmakta. Genellikle teknelerin teras katında gerçekleşen düğünleri biraz esintili olabileceğini hatırlatmak isteriz. Kısa ve uçuşan etekler sana sıkıntılı anlar yaşatabilir. Uzun ya da kısa dar kesim modeller tekne düğünlerinde daha rahat etmenizi sağlar. Ayrıca yine mevsime uygun bir şal ya da boleroyu yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Tarihi Mekan Düğünlerinde Ne Giyilir?

Şık bir tarihi mekanda düğüne davetliysen, seçeceğin elbisenin de aynı şıklıkta olmasına özen göstermelisin. Mekanın tarihi ruhu ile uyumlu olacak abiye modeller arasından seçim yapmanı öneririz. Baştan aşağıya dantel bir elbise tarihi mekan için çok uygun olacaktır. Zarifçe işlenmiş taşlar elbisene ışıltı katarken seni tarihi mekanın büyülü atmosferi ile bütünleştirecektir. Tüyler, püsküller, fiyonk detaylarla birleşen kayık yaka elbiselerin de vintage etki yarattığını ve tarihi mekanlara çok yakışacağını aklının bir köşesinde bulundurabilirsin.

Sahil Düğünlerinde Ne Giyilir?

Yaz aylarının en eğlenceli düğün konseptlerinden biri de sahil düğünleridir. Deniz kenarında düzenlenen sahil düğünleri güneş batmadan başlar. Çoğunlukla iskele ve kumlar üstüne kurulan masalar ve bistrolar çiçekler ile süslenir. Bu konsepte uygun elbise önerimiz ise uçuş uçuş şifon kumaşlar ya da incecik saten kumaştan tasarlanmış mini ya da uzun elbiseler olacaktır. Yırtmaç detayları sahil düğününe ayrıca çok yakışabileceğini söylemek isteriz. Sahil düğününde çok dar elbiseler ile rahat edememe ihtimalini de göz önünde bulundurun deriz.

Otel Düğünlerinde Ne Giyilir?

Otel düğünleri çoğunlukla çok şık ve ihtişamlı olur. Sana tavsiyemiz bu şıklık ile uyumlu olacak gösterişli etekli elbiseler, ışıltılı kumaştan dar kesim modeller, taş işlemeli tasarımlar tercih edebilirsin. Sofistike ruhu yansıtan düşük omuz modeller ya da uzun kollu tasarımlar otel düğünlerine çok yakışacaktır.

Havuzbaşı Düğünlerinde Ne Giyilir?

Genellikle yaz aylarında otellerin havuz kenarlarında çok şık düğünler organize edilmekte. Sen de havuz kenarı bir düğüne davetliysen şifon ve tül kumaşları kullanman avantajlı olacaktır. Uzun elbiseler seni şık gösterirken, güzel bir yırtmaçla bacaklarının güzelliğini ön plana çıkarabilirsin. İster uzun ister kısa boyda A kesim ve dar modeller konsept ile uyumlu olacaktır.

Düğün Kombinlerinde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Düğüne giderken giyeceğin ayakkabı en az elbisen kadar önemlidir. Elbisen ile doğru kombin edeceğin ayakkabı seçimi, gideceğin mekan ile de uyumlu olmalı. Şıklığının tamamlayıcısı olan ayakkabın ile aynı zamanda rahat hareket etmen de önemli. Belki de tüm gece dans pistinden inmeyeceksin. Kır ve sahil düğünlerinde ince topuklu ayakkabılar yerine ince bantlı, kalın topuklu ayakkabılar tercih edebilirsin. Belki de yanında götüreceğin bir babet ya da sandaletler gecenin ilerleyen kısmında rahat etmeni sağlayacaktır. Tarihi mekanlar, salon düğünleri ya da nikah törenlerinde giyeceğin diz boyu bir elbise ile ince topuklu bir stiletto çok şık olacaktır. Yırtmaçlı bir elbise giyiyorsan ince bantlı, bilekten bağlamalı bir ayakkabı bacaklarını daha güzel gösterecektir. Elbisen düz bir kumaş ise taş süslemeli bir ayakkabı ve çanta şıklığı tamamlayacaktır.

Düğün Abiyelerine Uygun Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalı?

Gece kıyafetlerinin olmazsa olmazı tabi ki aksesuarlardır. Şıklığını tamamlayıcısı olan kolye, küpe ve bilezik seçimi elbisen ile uyumlu olmalıdır. Straplez ya da düşük omuz modellerde tercihini boyun hizasında bir kolye ya da choker ile tamamlamanı tavsiye ederiz. Aksesuarların çok gösterişli ise belki sadece küpe ya da tek başına kolye kullanabilirsin. Yakası kapalı modellerde küpe şık bir kombin olacaktır. Elbisen sade ise gümüş altın tonlarındaki aksesuarlar kullanabilirsin.

Düğün Abiyesi Seçerken Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

Düğün için alacağın abiyenin renginde kararsızsan ilk olarak kendine ve tenine en çok yakıştırdığın rengi tercih edebilirsin. Düğünün konsepti ve hangi mevsim yapıldığı renk seçimini etkilese de önemli olan sana en çok yakışanı seçmek. Açık tenli isen mavi, pembe, fuşya , kırmızı gibi canlı tonlar sana çok yakışacaktır. Siyah ise asil ve şık etkisi ile abiyelerin vazgeçilmez renkleri arasındadır. Esmer ya da sarışın herkese yakışma potansiyeli çok yüksektir. Beyaz ve daha pastel tonlardaki abiyeler esmer ve buğday tenlilere çok yakışmaktadır. Yaz düğünlerinde canlı renkler ve pastel tonlar daha çok tercih edilirken kış düğünlerinde zümrüt yeşili bordo, lacivert, kahve rengi ve altın tonları tercih edilmektedir.

Vücut Tipine Göre Düğün Abiyesi Seçimi Nasıl Olmalı?

Düğüne giderken giyeceğin abiyeyi seçerken en çok dikkat etmen gereken vücut tipin olmalı. Armut vücut tipi yani omuzlar kalçalarına göre daha küçük ise halter yaka omuzlarını daha geniş gösterirken, A kesim etekler kalçalarını kamufle edebilir. Elma tipi genelde daha ince bacaklar ve daha geniş bir üst bedene sahiptirler. Bacaklarının inceliğini vurgulayan kısa elbiseler ve V yaka tasarımlar sana çok yakışacaktır. Kum saati vücut tipi en avantajlı vücuda sahip olduğu için balık tarzı dar modeller yada belin inceliğini vurgulayan kabarık elbiseler tercih edebilir.