Dizi Ve Filmlerdeki Efsane Gelinlikler

Dizi Ve Filmlerdeki Efsane Gelinlikler

Kendimize ayırdığımız keyifli anlardan biride sevdiğimiz dizinin karşısında çayımız ya da kahvemiz yudumlamak değil midir? Belki de çok etkilediğin filmi bıkmadan bir kere daha seyretmek hala çok keyif veriyor olabilir. Ve bazen bu dizilerde ya da filmlerde öyle sahneler vardır ki etkisinden uzun süre kurtulamayız, hafızalarımıza yer eder. Özelikle de romantik sahneler yüzümüzde güzel bir tebessüme sebep olur. Bunların başında da tabii ki mutlu sonla biten evlilik sahneleri ve hayranı olduğumuz oyuncunun giydiği gelinlik gelir. Bazen bir dönem filmi ya da dizisi, bazen de moda kokan günümüz metropolünden bir düğün sahnesi için hazırlanmış bir gelinlik. Farklı karakter ve dönemlere ait olsa da bu film karelerinden senin de hayranlığını kazanmış bir gelinlik modelinin mutlaka olduğuna inanıyoruz. Özellikle düğün hazırlığı içindeysen çok daha fazla ilgini çeker hale gelecektir gördüğün her gelinlik. Hayallerini süsleyen, iste benim gelinliğim de böyle olmalı dediğini duyar gibiyiz.

O zaman bu yazımız tam da sana göre! Geçmişten günümüze severek seyrettiğimiz film ve diziler deki Türk ve yabancı ünlülerin ve yarattıkları karakterlerin giydiği muhteşem gelinliklere birlikte göz atalım.

Camdaki Kız - Nalan'ın Gelinliği

Gerçek bir aşk hikayesinden uyarlanan Camdaki Kız dizisini birçoğumuz severek izliyoruz. Farklı konusu, başarılı oyuncu kadrosu ve giyilen kıyafetler ile de ilgiyi üstüne çekmiş bir dizi. Özelliklede sezon finalindeki muhteşem düğün sahnesi. Nalan karakterine hayat veren Burcu Biriciğin giydiği gelinlik asil ve sofistike duruşu ile o kadar beğenildi ki camdaki kızın gelinliği olarak hafızalarımızda yer etti. Merak uyandıran gelinlik hayranları tarafından camdaki kız gelinlik olarak sosyal medyada aranmaya başladı. Dizdeki ismi ile Nalan gelinlik seçimini düşük omuzlu, baştan aşağıya saten kumaştan tasarlanmış kabarık bir modelden yana yaptı. Nalan gelinliği içinde sence de muhteşem gözükmüyor mu?

Kiralık Aşk - Defne'nin Gelinliği

Kiralık aşk dizisinde Defne karakterini canlandıran Elçin Sangu, sezon finalinde giydiği gelinlikle çok beğenilmişti. Sezon finaline özel olarak hazırlanan Defne’nin gelinliği baştan aşağıya Fransız dantel kullanılarak dar bir formda tasarlanmış. Uzun transparan kolları ve cut out tasarımı beğendiysen Kiralık aşk defnenin gelinliği sana ilham kaynağın olabilir. Elçin Sangu gelinlik ile sence de çok hoş gözükmüyor mu?

Doğduğun Ev Kaderindir - Zeynep'in Gelinliği

Hayatta bir çok zorlukla karşılaşan Medhi ve Zeynep’in aşkını konu olan dizi çok sevilmişti. Zeynep karakterine hayat veren Demet Özdemir Medhi ile olan evlilik sahnesinde tül ve dantelin bir arada kullanıldığı balon kollu ve A kesim bir gelinlik tercih etti. Sezon trendlerinden olan balon kollar senin de tercihin ise doğduğun ev kaderindir gelinlik yazarak daha fazla görsele ulaşabilirsin.

Sen Çal Kapımı - Eda'nın Gelinliği

Sevilen oyunculardan Hande Erçel ve Kerem Bürsin’nin baş rollerini paylaştığı Sen Çal Kapımı eğlenceli ve romantik bir dizi olarak hafızalarımıza yer etti. Düğün sahnesi için ise senaryo gereği birçok gelinlik denedikten sonra tamamı tül kumaştan tasarlanmış straplez ve kabarık etekli bir gelinlik giymeye karar verdi Eda. Sen Çal Kapımı gelinlik modeli sade ve gösterişli bir tasarım tercih eden gelin adayları için ilham kaynağı olabilir.

Kara Sevda - Zeynep'in Gelinliği

Aşk ve dram konulu Kara Sevda dizisi bir dönem çoğumuzu ekranlara kilitlemeyi başardı. Dizide farklı karakterlerin düğün sahneleri ise oldukça ilgi çekti. Bunlardan biri ise dizideki Zeynep ve Ozan’nın beklenen düğünü oldu. Zeynep’in gelinliği daha klasik ve geleneksel formda bir modelden tercih edilmiş. M yaka göğüs tasarımı, dantel askılar ve tül eteği ile sofistike bir gelin olmuş Zeynep. Kara Sevda Zeynep gelinlik modeli asil ve şık duruşu ile senin de tercihin olabilir.

Kaçak Gelinler - Şebnem'in Gelinliği

Biri gelinlik provasından biri nikah masasından biri düğün salonundan kaçan üç kadının gerçek aşklarına kavuşmak için çıktıkları macerada yolları kesişir ve hikaye böyle başlar. Dizinin bir bölümünde Şebnem karakterinin giydiği gelinlik ise zarif duruşu ile beğeni kazanmıştı. Düşük omuz yaka detayı ve A kesim eteği ile bu model kaçak gelinler şebnem gelinlik olarak karşımıza çıkmakta.

İntikam - Beren Saat'in Gelinliği

Ailesinin intikamını almak üzere senaryolaştırılmış dizi entrikalar ile doluydu. Beren Saat’in canlandırdığı Yağmur karakteri dizide farklı bölümlerde iki gelinlik giydi. Biri daha klasik duruşa sahip prenses bir model iken diğeri daha modern çizgide, sade ama gösterişli modeldi. Kabarık gelinliklerden hoşlanıyorsan bu iki farlı gelinlikten ilham alabilirsin. Beren Saat İntikam gelinlik olarak yaptığın aramalarda gelinlikler ile ilgili farklı görsellere ulaşabilirsin.

Aşk-ı Memnu - Bihter'in Gelinliği

Bir dönemin efsane dizisi Aşk-ı Memnu hepimizin bildiği gibi Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından esinlenerek dizi haline getirilmişti. Başarılı oyuncu kadrosu ve sürükleyici konusu ile unutulmaz diziler arasına girdi. Dizide Beren Saat’in canlandırdığı Bihter gelinlik giydi. Adnan ve Bihter’in düğününde kareler Bihter’in gelinliği çok konuşuldu. Straplez yaka kesimi ve drama eteği ile Bihter’in gelinliği o dönemin trendlerini yansıtıyor.

Aşk-ı Memnu - Nihal'in Gelinliği

Aşk-ı Memnu dizisinden bahsederken dizide Nihal karakterini canlandıran Hazal Kaya’nın gelinliğinden de bahsetmek gerek. Aşkı Memnu Nihal gelinlik dantel düşük omuzları ve basenlere kadar inen drapeli bedeni ile dikkat çekmişti.

Medcezir - Mira'nın Gelinliği

Seranay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy’un başrollerini paylaştığı Medcezir, gençlik ve dram dizisi olarak beğeni toplamıştı. Özellikle dizdeki stylingler ilgi ile takip edilmişti. Dzide ki Mira karakterini canlandıran Seranay ise giydiği gelinlik ise tam bir bohem tarzda idi . Örgülü saçı ve derin sırt dekoltesi gerçekten güzel bir görsele sahipti. Baştan aşağıya ince dantelden tasarlanmış model Serenay Sarıkaya gelinlik olarak anılmaya başlamıştı. Medcezir Mira gelinlik dar model tercih edenlerin aramaları arasına girmeyi başardı.

Alacakaranlık - Bella'nın Gelinliği

Twilight Saga, birçok sahnesiyle adından söz ettirmeyi başarmış yapıtlardan biri... Oyuncularından kullanılan mekanlara, karakterlerin giysilerinden arabalarına kadar her ayrıntısı merak edilen filmde, özellikle başrol oyuncularından Bella (Kristin Stewart) ve Edward’ın (Robert Pattinson) düğününde Bella’nın giydiği gelinlik sosyal medyayı meşgul eden konulardan biri oldu. Alacakaranlık Bella gelinlik olarak hatırlanan tasarım uzun dantel kolları ve transparan sırt dekoltesi ile çok beğenilmişti.

The Age of Adaline - Adaline‘nin Gelinliği

Gossip Girl dizisi ile hayatımıza giren ve kısa sürede her attığı adım takip edilen bir stil ikonuna dönüşen Blake Lively’nin başrolünü oynadığı The Age of Adaline, zamanın ötesinde sınırları olmayan bir başyapıta dönüşüyor. Blake Lively’in kusursuz güzelliği düğün sahnesinde de gözlerden kaçmıyor, dantel işlemeli yakası ve saten kumaşıyla dikkat çeken gelinlik, ön kısmı bilek boyunda, arka kısmı kuyruklu model eteği, çiçekli tacı ve zarif el buketiyle zarif bir bütünlük sağlıyor. 1920'li yılların modasını yansıtan tasarım, retro tarzı gelinlik isteyen gelin adayları için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Snow White and the Huntsman - Ravenna’nın Gelinliği

Pamuk Prenses ve kötü cadı masalını bilmeyen yoktur. Pamuk Prenses hikayesinin hiç bilmediğimiz bir yönünü ele alan filmin başrollerinde moda dünyasının stiliyle göz kamaştıran isimlerinden Charlize Theron yer alıyor. Kötü cadı karakteriyle karşımıza çıkan Theron, gold renkli, lazer kesim aksesuarlarla tasarlanmış, korse görünümlü üstü ile ihtişamını yansıtan, şampanya rengi ile alışılmış modellerin dışına çıkan bir tasarım gelinlikle göz kamaştırıyor.

Sex And The City 2 – Carrie’nin Gelinliği

Film sektörünün en kült moda filmleri arasında ilk sırada yer alan Sex And The City, kuşkusuz Carrie Bradshaw karakterine hayat veren Sarah Jessica Parker’ın seçimleriyle daha da ikonikleşen bir film serisi oldu. İkinci filmde evlilik hazırlıkları yapan Carrie Bradshaw’u izlediğimiz bölümlerde gelinlik, ayakkabı, duvak ve gelin çiçeğinden ilham almamak imkansız. Özellikle gösterişli kesimleriyle kusursuz bir duruş sergileyen tafta gelinlikleri tercih etmeyi planlayan gelin adayları için Sex And The City 2 mutlaka izlenmesi gereken filmlerin başında geliyor.

The Young Victoria - Kraliçe Victoria’nın Gelinliği

Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan Kraliçesi Victoria’nın hayatını anlatan filmde, Kraliçe rolünde Emily Blunt’ı izlemiştik. Görkemli tarihiyle etkisi hissedilen bir döneme hükmeden genç Victoria’nın evlilik töreni için hazırlanan ipek dantel gelinliği, tafta detaylarla hareketleniyor. Gösterişli mücevherleriyle tamamlanan tasarım, Fransız danteli kullanılarak hazırlanan detaylarıyla dikkat çekiyor. Gelinliği tamamlayan papatyalardan hazırlanan saç tacı ve inci işlemelerle hazırlanan topuz tokası, tüm mücevherlerle bir bütünlük sağlıyor.

Bride Wars - Olivia ve Emma’nın Gelinlikleri

Düğün sürecinin nasıl başladığını, aslında nelere dikkat etmenin gerektiğini ve mutlu sona nasıl heyecanla varıldığını keyifle anlatan Bride Wars filminde Anne Hathaway ve Kate Hadson başrolü paylaşıyor. Daha gelenekselci olan Emma karakteri annesinin kayık yakalı, drape detaylı, tek omuz ve balık model, tafta gelinliğini seçerken, farklı ve tarz olmayı seven Olivia straplez üstü ve tül eteğiyle moda dünyasının en gösterişli prenses gelinliğini seçiyor. İki gelinin farklı özelliklerden ilham alarak gelinlik seçimlerinizde bu iki modelden ilham alabilirsin

Mirror Mirror - Kötü Kalpli Kraliçe’nin Gelinliği

Pamuk Prenses’in maceralarını konu alan filmde sinema dünyasının hatırı sayılır isimlerinden Julia Roberts, kötü kalpli kraliçe rolünde karşımıza çıkıyor. Görkemiyle herkesi kendine hayran bırakan düğün sahnesinde Julia Roberts için hazırlanan gelinlik, Victorian Albert müzesinde de sergileniyor. Yaprak asimetrik kesimleri daha da görkemli görünen gelinlik, tülden hazırlanan uzun duvağı ve tacıyla dikkat çekiyor. Filmlerdeki görkemli gelinlikler listesinin en kusursuz modelleri arasında yer alan model, abartılı ancak muazzam duruşuyla dikkat çekiyor.

The Golden Age - Kraliçe Elizabeth’in  Gelinliği

İngiltere’nin altın çağını yaşayacağı dönemde tahta çıkan genç kraliçe Elizabeth’in yükselişine tanıklık ettiğimiz filmin başrollerinde Cate Blanchett yer alıyor. Film, kostümleriyle birçok ödülü kazanmasıyla da Filmlerdeki Görkemli Gelinlikler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Görkemli ve kusursuz duruşuyla tanınan kraliçe için altın tozundan kumaş ile hazırlanan gelinlik modeli, özellikle yaka detayındaki tül geçişleri ve mükemmel aksesuarlarıyla dikkat çekiyor.

Marie Antoinette - Marie Antoinette’in Gelinliği

En iyi kostüm dalında Oscar ödülüne kayık görülen Marie Antoinette filminde Kristen Dunst başrollerde. Akademinin dikkatini bir hayli çeken çekimde kullanılan tüm kostümler el işlemeleriyle hazırlanarak birleştiriliyor. Marie Antoinette için hazırlanan gelinlik, kalın tafta kumaşıyla döneme uygun hazırlanmış bir model olarak göze çarpıyor. Dantel ve iç eteğinde gümüş ışıltılar kullanılarak hazırlanan balo tipi gelinlik, kendini prensesler gibi hissetmek isteyen gelin adaylarına ilham verecek modeller arasında.  Filmlerdeki görkemli gelinlikler listesinin ilk sırasında yer alan model, Victorian çağının tüm ihtişamını yansıtıyor.